SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Merhaba arkadaşlar daha önce “Artık Backlink Değil İçerik Önemli” ve “Herkes Seo Yapabilir Mi?” başlıklı seo makaleleri yazmış sizinle paylaşmıştım şimdi ise Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? sorusuna cevap vermek için uzun ve bir o kadarda değerli yazım ile karşınızdayım.

İnternet sitelerimizin arama motorlarında yükselmesi amacıyla çeşitli seo çalışmaları yaparız. Bunlar site içi ve site dışı çalışmalar diye iki kısma ayrılır. Site içi çalışmalar seo uyumlu makale yazma, anahtar kelimeler, H1 ve H2 etiketleri, site için linklemeler olarak nitelendirilir. Site dışı çalışmalar ise backlinkler, tanıtım yazıları, ve reklam çalışmaları olarak bilinir. Fakat ben bu yazımızda sizlere site dışı çalışmalar yerine site içi çalışmalara ve seo uyumlu makale nasıl yazılır konusuna değinmek istiyorum. böylece yazarken bilinçli olarak yazacak ve daha verimli bir hale geleceksiniz.

Google arama motoru her zaman için aramalarda ilk sıraya kaliteli içeriği olan siteleri yükseltmektedir. Kaliteli içerikten kastım insanlara faydalı olan, tatmin edici ve özgün içeriklerdir. Özgün ve kaliteli makaleler bizim arama motorlarında yükselmemiz için bir nevi anahtarımızdır. İşte bu sebeple doğru anahtarı seçtiğimizde seo kilidini açmış ve başarıyı yakalamış olacağız. Bizim anahtarımız 6 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler başlık, içerik, Türkçe, H1 ve H2 etiketleri, anahtar kelimeler, ve sonuçtan oluşacaktır. Normal makale yazarken nasıl giriş, gelişme ve sonuç bölümleri varsa seo uyumlu makalenin de bölümleri vardır. bir çok yazar bunları bilmediği için yazdığı yazıdan verim alamıyor ve bir çok insanda bunun nedenini bir türlü anlamış değil.

1-) Seo Uyumlu Başlık Seçimi

Seo uyumlu makalemizi yazarken seçeceğimiz başlık hem anahtar kelimelerimizi içermeli hemde okuyucunun ilgisini çekmelidir. Örneğin; “dünyanın en çok kazandıran meslekleri” diye bir makale yazmayı düşünüyoruz. Bu makalenin başlığında “Dünyanın En Çok Kazandıran Meslekleri” kelimesi tek başına geçerse arama motorlarının dikkatini çektiğini düşünebilirsiniz. Fakat birde en çok kazandıran bu meslekleri 10 meslek olarak yazıp başlığıda “Dünya’nın En Çok Kazandıran 10 Mesleği” olarak belirlediğinizi düşünün. Böyle bir durumda bu kelimede arama yapan kişi bu iki sonuçla karşılaştığında 2. sine mutlaka merak edip girecektir. Çünkü bu başlık dikkat çekicidir. Tabi ki dikkat çekici bir başlık oluşturabilmek için çok uzun başlıklar yazmaktan çekinin, google standart olarak 60 karakter başlıkları uygun görmektedir. Başlığın dikkat çekici olması kadar özgün olmasıda seo açısından avantaj sağlayacaktır.

2-) Seo Uyumlu İçerik

İnternet sitemizde yazacağımız makalenin içeriği yine ilk olarak insanlara faydalı olma amacı taşıdığı için konunun büyüklüğüne göre ne fazla ne de eksik olmalıdır. İçeriğimiz okunması zevkli fakat aynı zamanda karşılıklı saygı şeklinde olmalıdır. Örneğin seo uyumlu makale yazarken arkadaşınızla takılıyormuş gibi bir dil kullanmanız ziyaretçilerinizin sitenizden soğumasına ve uzaklaşmasına sebep olabilir, ne çok ciddi ne de çok seviyesiz makaleler yazılmalı, dengenin korunması çok önemli. Makaleniz kelime sayısı olarak en az 200-250 kelime olmalıdır gibi ifadeler kullanılsa da aslında bu tam olarak yazdığınız makalenin konusuna bağlıdır. Örneğin flash oyun sitesi için 100 kelimelik bir makale yeterli olurken sağlık sitesiyle alakalı en 300 kelimelik makaleler yazılmalıdır. Çünkü google siteleri sıralarken bir konuda çoğu site 400 kelimelik makale yazarken sizin 200 kelime yazdığınızı görünce içeriğinizi yetersiz olarak görüp sizi sıralamalarda gerilere atabilir. Fakat başta söylediğim gibi sırf kelime sayısını arttırmak için anlatım bütünlüğünü bozmamanız gerekir. Daha çok çeşitlendirme ve daha fazla detaya girerek yazabilirsiniz. Yazınızı uzatmak için farklı içerikler eklemekten kaçınmalısınız, örnek verecek olursam bir oyunun çıkış tarihini yazdığınız yazıya sistem gereksinimleri eklemeniz yanlış olur, eğer hem çıkış tarihi hemde sistem gereksinimlerini yazmak isterseniz ona uygun olarak başlık ve anahtar kelime geçimi yapmanız gerekir, ancak ayrı birer yazı olması çok daha sağlıklı olacaktır.

3-) Türkçe’nin Doğru Kullanılması

Yazarken dikkat etmemiz gereken bir önemli konu ise Türkçe, yazdığınız yazıda Türkçe hataları çoksa bu yazınızın değerini ciddi anlamda düşürür, Google yazınızdaki hataları birer birer görür ve size bu hatalardan dolayı eksi puan verir, bu bu nedenle yazınız üst sıralara çıkmakta bir hayli zorlanır, yaptığınız seo ve emeğiniz boşa gider bu nedenle yazınızda tam bir Türkçe kullanın, hatalarınız temizleyin ve yayınlamadan önce mutlaka bir kez okuyarak tek tek kontrol edin.

Türkçenin Doğru Kullanılması

Türkçenin Doğru Kullanılması

4-) H1 ve H2 Etiketleri

H1 ve H2 etiketleri üzerinde fazla durmak istemiyorum, size kısaca açıklamam gerekirse, H1 ve H2 dedikleri makalenizi yazarken başlık ve alt başlıklar şeklinde yazmanızdır. Gelişmiş Google algoritmaları bu başlıkları ve alt başlıkları okuyarak yazılan konu hakkında bilgi sahibi olmakta ve sıralamaları buna göre ayarlamaktadır. Bu nedenle daha iyi bir site içi seo için, bu eklemelerinde yapılması gerekir.

5-) Anahtar Kelimeler

Yazdığınız makalelerde anlatım akışını bozmadan bazı anahtar kelimeleri cümle içinde geçirmeli ve bunları kalın ve italik şekilde yazmalısınız. Seo uyumlu makale yazarken anahtar kelimeleri kalın olarak yazmanız arama motorlarının özellikle hangi konuda makale yazdığınızı anlamalarına yardımcı olurlar. Bu sebeple fazla abartmadan makale içinde hedeflediğiniz anahtar kelimeleri vurgulamalısınız. Fakat bu vurgulamaları abartığınızda spam durumuna düşebilir ve bu makalenizin sıralamada gerilemesine sebep olabilirsiniz. Ayrıca bazı anahtar kelimelerle alakalı başka yazılarınız varsa bu kelimelerden o yazılara link vererek site için linkleme yapabilirsiniz.

6-) Sonuç

Makale yazdığınızda bir sonuç kısmı hazırlayıp makaleyi güzel bir şekilde tamamlamanız seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusuna ziyaretçiler açısından cevap vermektedir. Ziyaretçiler açısından deme sebebim arama motorları nasıl bir bitiriş yaptığınızı tespit edip buna göre size puan veremezler fakat ziyaretçileriniz verebilirler. Sonuçta biri arama motorlarında arama yaparak sitenizi giriş yapar almak istediği bilgiyi alır ve çıkar. Bu geri dönüşümü olmayan bir yaklaşımdır. Fakat güzel bir bitiriş yaptığınızda insanlar sitenizi beğenip daha fazla sayfa gezebilir, benzer yazılara bakabilir veya “bu siteyi yer imlerine kaydedeyim daha sonra diğer yazılarını da okurum.” diyebilirler.

Aradığınız en ekonomik seo makale fiyatları SadeceOn’da. Sizler için kaliteli ve özgün makale hazırlayan makale yazarlarına http://www.sadeceon.com/Tags/seo-uyumlu-makale linkinden kolayca ulaşabilirsiniz. Sitenizin sıralaması için faydalı çalışmalar yaptırmak ve yükselmek istiyorsanız 10 Liradan başlayan fiyatlarla kaliteli hizmet almanın tadını çıkarın. Makale yazımında profesyonel ve tecrübeli yazarlarımızla hemen iletişime geçme fırsatını kaçırmayın!

Ve son olarak eklemek istediğim önemli bir kodu ise ziyaretçilerinizin size geri dönüş yapması ile ilgili. Sitenize giren ziyaretçiler size beğendim yada şurası iyi burası kötü diyemez, ancak siz ziyaretçilerinizin ne yaptıklarını izleyebilirsiniz, nasıl olduğunu yarın yeni bir yazıda yazıp yazının sonuna ekleyeceğim. takipte kalın :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir